sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Mesessä 1.11.2009


Olipas hauskaa! Mese on mahtava keksintö. En ehtinyt ihan alkuun mutta loppuun kyllä eli huomasin katsoa kelloa vasta kun se oli jo muutaman minuutin yli 19.00. Ihan hassua. Ymmärrän välittömästi tämän kokemuksen jälkeen, että mesetykseenkin voi jäädä koukkuun.

Mistä puhuttiin? Aluksi siitä, mitä kautta kukin on mesessä eli Meebo, Windows Live Messenger,Yahoo! Messenger ja mitä kaikkia siellä olikaan. Puhuttiin myös teknisistä yksityiskohdista mesetyksessä eli miten ilmaista poistuminen istunnosta; neuvottiin busy, away ym. valintojen sijainti yms.

Juttelimme web 2.0:n merkityksestä ja vaikutuksesta työhömme ja miten sitä voi hyödyntää. Osa kurssilaisista on ollut jo mukana Helmet-kirjaston Kysy online -palvelussakin. Osalle chattailu on aivan uutta, kuten minulle. Puhuttiin mm. Bitnetistä ja sen hyödyntämismahdollisuudesta työssä ym.

Lopuksi pohdimme nörttiyden syvintä olemusta. Erityisesti tuo osio oli nautittava, haastava ja tarpeellinen. Yhtäkkiä oivalsin, muiden kommenttien kautta, että minun tulee miettiä käsitteen eri puolia vielä.

Adalmiina

4 kommenttia:

lyyravega kirjoitti...

Tervehdys mesekaveri!

Mese voisi olla kyllä hyödyllinen työväline töissäkin. Tosin oli kyllä myös sellanen fiilis, että pitää olla aika nopea, että pysyy keskustelussa mukana. Ei voi jäädä arpomaan omaa kommenttia tai aihe menee jo ohi. Ehkäpä tässäkin harjoitus tekee mestarin:) Tavataan taas mesessä joku tiistai tai sunnuntai!

Tuijan23asiaa kirjoitti...

Voihan vee, kun en ol epystynyt vieläkään ryhmämesettämään. Olen ollut kipeä tai poissa muuten ja nyt ens sunnuuntaikin menee ohi, kun en ole koneen lähetettyvilläkään. No, onneks voi lukea toisten kookemuksia siitä edes :)

p.s. tule ensi Kino-kokoukseen, pliis.

Adalmiina kirjoitti...

Lyyravegalle ensin (vai olenkohan vastannut jo jossakin muualla?).
Uskon mesen voivan olla hyödyllinen työssä. Sain vasta tänään tietää että meillä olisi koko ajan päässyt töistäkin meseen!Tosin kokeillessani tänään, se ei onnistunut jostain syystä.
Ei todellakaan voi jäädä arpomaan puheenvuoroa ja se minusta onkin niin mainiota.
On vain sukellettava sekaan ja seurattava virrassa tiettyjä pyörteitä, mikäli ne tuntuvat tärkeiltä ja muutoin vain seulottava vedestä saalista - tietoa, tunnelmia, iloa.
Adalmiina

Adalmiina kirjoitti...

Hei Tuija! Tapaamisiin Rikussa ja tuosta toisesta aiheesta ehdimmekin jo puhua. Halaus.
Adalmiina