lauantai 31. lokakuuta 2009

web 2.0



                                           Kuva Tallinnasta 

Kävin sisareni ystävällisen huomautuksen ohjaamana poistamassa yhden sanan profiilistani (feministi).

Olen jäljessä tehtävissä, joten yritän nyt kotiuduttuani paneutua edes johonkin rästitehtävään.

Tämä on mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää. Tarkoitan web 2.0 maailmaa, kaikkea tätä jakamista, kommentointia, keräämistä, yhdistelyä, esiintymistä, esittämistä, osallistumista, seuraamista. Sisällöntuottamista.

Teknisesti ja idealistisesti ajatellen web 2.0 on ihmiskunnan mullistavimpia ellei mullistavin monenkeskisen kommunikoinnin mahdollistaja. Kommunikoinnin ja tiedonvälityksen vaikutus on kuitenkin kytköksissä kommunikoivien ja jakavien ihmisten ja ryhmien motiiveihin ja päämääriin - uskomuksiin hyvästä ja pahasta elämästä ja kehityksestä.

Web 2.0 herättää ihastusta ja innostusta mutta myös inhoa. Miten helppoa, miten naurettavan helppoa tekniikoita hallitsevan on nykyään tehdä pahaa; manipuloida, johtaa harhaan, hyväksikäyttää, hämätä, häiritä, levittää propagandaa, suunnitella ja organisoida rikoksia!

Adalmiina

1 kommentti:

Adalmiina kirjoitti...

Yksi tehtävähän alussa oli kommentoida oman blogin perustamista ja miten kommentointi yleensä sujuu. Tässä on sopiva sauma kommentoida. Olin äsken muuttanut tekstin valkoiseksi, toistamiseen. Ei ihan helposti tule edes mieleen että tuollaista joku voi mennä tekemään. Luulin että olen tehnyt jotakin kiellettyä ja minut on laitettu julkaisukieltoon...Aloittelijan kauhuja.
Ei tämä ole ollut helppoa. Tarvitsisin pidemmän ajan kerrallaan syventyä asioihin. Olen silti iloinen jokaisesta pienestä askeleesta eteenpäin. Kommentointi on tähänastisista asioista ollut kuitenkin kaikkein helpoimmin omaksuttavissa.