maanantai 19. lokakuuta 2009



Kurssin ohjelmasta ja mitä haluaisin kurssin aikana oppia?

Luulin esimerkiksi, että olisi ihan easy case perustaa blogi. Luulin että heti kun päätän alkaa tehdä jotakin omatoimisesti, osaan sen heti tai melkein heti. Ei se niin mennyt. Minulla on päivän päätteeksi kasa uusia sähköpostiosoitteita, joilla en tee mitään; en moneen tuntiin päässyt omaan blogiini, koska käytin jotakin eri osoitetta kuin jonka olin ilmoittanut Bloggeriin; huomasin ettei kännykkakamerakuviani saakaan siirrettyä noin vaan blogiin; aika kului pikakelauksella - huomaan pienistä merkeistä valon vähentyvän ja siirryn vähitellen uusiin maisemiin. Pahinta on se, etten osaa vieläkään käyttää omaa blogiani! Olen ilmeisesti sotkeutunut tunnuksiini, osoitteisiin ym. tahtomattani...

Haluan oppia tekemään käytännössä asioita netissä, ymmärtämään ja hallitsemaan paremmin tekniikoita, joilla asioita nykyään julkaistaan. Nyt olo on sellainen, että menopeli on mahtava, mutta en tiedä missä on hallintalaitteet; seison tien vieressä, kömmin välillä masiinaan sisälle lämmittelemään ja ihmettelen nippeleitä...kokeilen kaikkea ja kohta vehje ei liikahdakaan.

Adalmiina


7 kommenttia:

Taru kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Taru kirjoitti...

Helposti osoitteiden ja salasanojen kanssa tosiaan sotkeutuu ja voi ajautua vaikka pyörimään ympyrää. Minulla on näitä varten oma pikku muistikirja. En uskalla edes ajatella, mitä tapahtuu, jos onnistun hävittämään muistikirjani.

Sinulla on kuitenkin kirjoituspuoli hyvin hanskassa, kun saat nämä tekniset nippeliasiat toimimaan. Se on varmaan kuitenkin tärkeämpää.

Tuijan23asiaa kirjoitti...

Kiva tavata tuttuja tällä(kin) kurssilla.
Tämähän on hieno blogi. Itse ehdin perustaa omani vasta noin tunti sitten. En päässyt Bloggeriin, joten otin toisen ehdotetun. vaikeinta tässä melkein on itse kirjoittaminen, vaikka olen kyllä melkoinen tumpelo aloittelija täällä netin sosiaalisen median puolella. Mielenkiintoistahan tämä olisi, jos olisi enemmän aikaa perehtyä ja harjoitella. Tällä viikolla mulla on siis 3 tuntia aikaa perustaa blogi ja kirjautua Deliciousiin, upeeta&mahtavaa! Odotan tulevaa innon sekaisella kauhulla :)

Adalmiina kirjoitti...

Hei Tuija!

Kiitos kommentistasi! Löysin nämä viestit vasta viikonloppuna ja olen nytkin hieman epävarma, että tähänkö minun pitää sinulle vastata vai minne, mutta päätin ratkaista ongelman vastaamalla tänään tällä tavalla kaikkiin niihin kommentteihin, jotka ovat jostain pulpahtaneet näkyviin.

Sanot että kiva tavata tuttuja...menenkin heti tämän jälkeen katsomaan blogiasi uudelleen ja mietin tuota...

Adalmiina

Adalmiina kirjoitti...

Hei Taru!

Kiitos sinullekin kommentista. Yritin kovasti saada auki vastaavaa laatikkoa tuosta sinun kommenttisi alta mutta ilmeisesti tässä on aina vain yksi kirjepaperiarkki kerrallaan ja jos ei ehdi vastata järjestyksessä niin ei voi mitään.

Oli tosi kiva tavata mesessä ja kyllä nauratti se sisäisen nörtin löytäminen!

Adalmiina

Adalmiina kirjoitti...

Tänään 10.11. lopetan ainakin tämän muurahaiskuvan holhoamisen. Olen joka päivä käynyt paimentamassa näitä kurittomia kuviani. Joinain päivinä ne lisääntyvät, joinain katoavat kokonaan. Edes kirjastomme kuvaexpertti ei osannut sanoa, mistä ilmiö voisi johtua. Syitä voi olla useita.
Kun siirsin kuvia, juuri näitä, jotka nyt temppuilevat, lataus kuvatiedostosta ei onnistunut vaan kuvan sijasta esiin tuli vain "raamit". Etsin sitten kuvan uudelleen, muokkasinkin sitä vähän, liitin sen uudelleen blogitekstialueelle ja kaikki näytti toimivan.
Joskus myöhemmin löytyy varmasti keino poistaa toinen kuva pysyvästi.
Adalmiina

Adalmiina kirjoitti...

11.11. Kaikki hyvin kuvatarhassa. Luulen jäljittäneeni ongelmalähteen nappaamalla työtoverini huomautuksen sivulauseesta "ei isompaa kuvaa kuin tarjoaa". Eli blogitekstin seassa ei pitäisi enää suurennella kuvaa. Nyt kun kuvat ovat pinempiä, ne ovat rauhoittuneet. Olkaa nyt kuvat kiltisti niin teillä on pitkä elämä edessänne, pidempi kuin minulla.
Adalmiina