perjantai 11. joulukuuta 2009

Väsynein silmin torstai-iltana ja vähän perjantai-iltanakin


Eilen illalla tutkin kyllä Library Thingiä, kirjauduin jäseneksi muistaakseni jo keskiviikkona, selasin  sen keskusteluryhmiä ja Dead People´s Books (esim. C.S. Lewis, Truman Capote, Louisa May Alcott, Susan Sontag jne.) Joku yritti tarjota Barack Obamaakin mukaan, mutta hänhän oli juuri Oslossa hakemassa Nobeliaan, joten eihän hän kuulu Dead People joukkoon. "What happened to Mark Twain´s books", 210 kirjaa säilynyt, muista ei tietoa...

Sitten kone tilttasi ja käytin odotusajan poistamalla kirjahyllystä valokuvia yms. ja napsin riisutut versiot hyllyistä.
Laitan tähän jotakin. Ihailen kaikkia, jotka ovat jaksaneet luetteloida/tallentaa kirjansa Library Thingiin, mutta en varmaan aikoihin ehdi tehdä edes sitä suosikit-listaa, joten ihan törkeästi teen omaksi ilokseni, mutta toivottavasti myös jonkun muunkin iloksi, pikku hyllyesittelyn.

Jonain päivänä kuvaan myös samassa hyllyssä olevat Lela-tädiltä saamani kirjat. Niitä ei ole paljon, mutta ne ovat rakkaita. Ne erottuvat muista kirjoista lähinnä värin vuoksi: kaikki ovat tupakan tervan kellastamia, mutta eivät silti tuoksu enää tupakalle. Mukana on ainakin Dostojevski, Laxness, E.M. Forster, Harper Lee, Gogol, Shakespearen Suuret draamat (3 osaa)...no, otan sen kuvan nyt heti. Edes valokuvaa ei tarvitse poistaa, koska...Aloitan sillä kuvalla. Ehkä jatkossa ehdin laittaa muitakin kirjoja!

Purkki on  Lela-tädiltä, kuten pieni, soikea valokuvakehyskin kuvineen: valokuvassa on Adalmiina noin vuoden ikäisenä! Kuva kehyksineen oli aina tädin teak-kirjahyllyn reunalla. Hyllykkö on nykyään serkun tytön kotona. Sain yhden kirjan (ainakaan en muista muita) tädiltä hänen eläessään; nahkakantisen Maailman taiteen historian (siinä kuvassa 8.12., jossa on kielokortti ja keltainen lasipullo).

 
 
 
 
 
 
No niin, tässä oli aika paljon vanhoja kirjoja, mutta joitakin uusiakin. Eilen ostin Leonardo da Vincin työpäiväkirjat ja Ellenin omenapuun (siitä on painos loppu, mutta tilasin sen ja se tuli tietääkseni Lahdesta kirjakaupasta). Tänään ostin Orvo Bogdanoffin ja Olli Turusen "Olkoon joulu iloksenne, uusi vuosi onneksenne" -kirjan eli  "Joulukorttien, uudenvuodentervehdysten ja maksimikorttien historiaa". Kirjastossamme on kyseisen aiheinen näyttely nyt vuodenvaihteessa ja näyttelyn asettajalla oli yksi kirja mukanaan salkussa. Puhuimme Rudolf Koivun kuvituksista yms.

Tämän jälkeen teen tehtäviä jos pysyn hereillä.


Ei kommentteja: