tiistai 8. joulukuuta 2009

Alustusta Library Thing -tehtävään


WSOY:n Kansojen kirjallisuutta vasten Albert Edelfeldtin Hyvät ystävät II (Berta ja Capi) -maalaus kuvattuna postikorttiin. Nämä kuvat ovat räpsyjä uudella kameralla. Koskapa uusi tehtävämme sattui olemaan vastustamattomasti kuvien aiheeseen liittyvä, liitän ne blogiin juuri sellaisina kun ne sattuvat olemaan.  Library Thing on minulle uusi asia mutta osuu suoraan sydämeen. Paljon tutkittavaa.

Oman kirjaston luetteloiminen on ollut vuosia mielessä, joten mistähän sen aloittaisi? Antiikin kirjallisuudesta, luulen. Sitten tulisi kirjallisuus aikakausittain ja maittain ...suomenkieliset kirjailijat, suomenruotsalaiset kirjailijat, pohjoismaiset kirjailijat lasten- ja nuortenkirjallisuus, kuvakirjat, sarjakuvat... mutta kun minulla on aivan omat järjestykset kirjallisuudenhistoriallisten lisäksi. Aihepiireittäin ja kirjallisuuden lajin mukaan. Elämäkerrat, runot, näytelmät, kirjallisuudentutkimus, estetiikka, mediakasvatus, taide, musiikki, elokuvat... ei voisi maukkaampaa aihetta olla. Teen jonkinlaisen miniluettelon, josta kaikki ryhmät saavat edustajansa?

Toisaalta, kenelle muulle sen luettelon tekisin kuin itselleni? Rakkaat ihmiseni ja ystäväni näkevät kirjat kun käyvät luonani. Onko vastavuoroisuuden vuoksi kerrottava omista kirjoistaan ja lisäksi lukemistaan kirjoista (joista suuri osa on kyllä kirjattu ylös vuosikymmenien aikana), jotta voisi aloittaa keskustelun jonkun sielun kumppanin kanssa? Enpä usko että sekään velvoittaisi. Ainoa vimma taitaisi olla se kirjastonhoitajan vimma luokitella ja luetteloida! Vaikka kokoelma olisi miten hyvin omassa tiedossa, tuntuu että se olisi dokumentoitava jotenkin. Ajatus on sukua kuvaamiselle. Miksi minun piti kameran saatuani alkaa kuvata juuri kirjahyllyä? Varmaankin tuon tallentamisen pinttymän vuoksi. Kuvasin  cd- ja dvd-hyllyjäkin.

 

 
 

 



 

 


 



 

Lopuksi vielä asiaan kuulumaton räpsy, tai ei sentään sekään ihan asian ulkopuolelta, onhan kortin  kuvassa näkyvissä kirjastoissammekin varsin suosittujen kuvakirjojen ja DVD-elokuvien sankari Myyrä. Wikipedia kertoo tekijästä ja hänen tuotannostaan paljonkin, tässä katkelma aivan alusta:

"Zdeněk Miler (s. 21. helmikuuta 1921) on tšekkiläinen animaattori ja kuvittaja, jonka tunnetuin animaatiohahmo on Suomessakin suosittu Myyrä.
Miler opiskeli Prahan taideteollisessa oppilaitoksessa 1930-luvulla, ja vuonna 1942 hän alkoi työskennellä Batan animaatiostudiolla. Toisen maailmansodan jälkeen hän siirtyi Bratri v triku -animaatiostudiolle, jossa hän työskenteli aluksi piirtäjänä ja sitten käsikirjoittajana sekä ohjaajana. Hänestä tuli lopulta studion johtaja. Urallaan Miler on tehnyt noin 70 animaatioelokuvaa, joista 50:n pääosassa on Myyrä (Krtek)."
Lähde: Wikipedia 8.12.2009

Ei kommentteja: