lauantai 12. joulukuuta 2009

Tämän vuoden ensimmäinen joulukortti ja muutamia vanhoja kirjoja

 

Tämän vuoden ensimmäinen joulukortti on tullut - kiitos Raisa!

Kortin edessä on joululehti, jonka sain Raisalta 15 vuotta sitten... joka joulu, jossain vaiheessa, selailen lehteä ja nautin sen joulutunnelmista kuten ensi kerralla.

Olen viipyillyt myös vanhojen ja uusien kirjojen taikapiirissä. Eiliseen Rudolf Koivu mainintaan viitaten luin mm. Ervo Vesterisen Kauneinta maailmassa -teosta (Postimuseo 1997), jossa kerrotaan Rudolf Koivusta ja Raul Roineesta sekä heidän elämästään, yhteistyöstään, ystävyydestään, saduista ja niiden kuvituksista. 

Tulin lukeneeksi myös äskettäin löytämääni  kirjaston poistokirjaa "Miksi Sinatra on tärkeä" (Pete Hamill, WSOY, 1999). Rakastan elämäkertoja ja muistelmia. Rakastan kirjoja, joissa on oleellisiin seikkoihin ja tunnelmiin liittyviä lainauksia kirjallisuudesta ja viittauksia muihin taiteilijoihin. Tässä kirjassa mainitaan jo esipuheessa Charlie Parker, Billie Holiday, Mozart ja E.M. Forster ja varsinainen tarina alkaa lainauksella F. Scott Fitzgeraldin Kultahatusta. Se alkaa näin:  "Hän on tullut kaukaa tälle siniselle nurmelle,---"!

Ervo Vesterisen Kauneinta maailmassa -kirjasta lainaan vain yhden lauseen sivulta 124 - lause on Raul Roineen sadusta Kauneinta maailmassa (Sitruunankeltainen papukaija 1938): "Kauneinta on maailmassa se, mitä tavoittelee, mutta ei saa. Kauneinta on maailmassa kaipaus."




 

Katson samalla TV1:stä ohjelmaa  Avara luonto: Japanilaisessa metsässä. Hayao Miyazakin maa.

Ei kommentteja: