maanantai 11. tammikuuta 2010

Opittujen asioiden soveltaminen

Lumista. Ikkunan läpi.


On ihanaa olla toiseksi viimeisessä Asiassa, vaikka verkkokurssin suunnittelu on vielä edessä ja muutakin säätöä vielä!

Olen aiemminkin katsellut jotakin 23asiaa -haulla Googlesta, mutta olin ilahtunut, kun löysin nyt hakiessani  uusiakin asioita.

Löysin (otsakkeella Deliciousista tageilla 23asiaa + 2009-10)  Kirjakanavan haastattelun 23 asiaa -verkkokurssista, eli Macen jutustelemassa aiheesta Riitta Tarastin haastattelemana 16.11.2009.
Hassua, että Deliciousin kautta...
http://delicious.com/tag/23asiaa+2009-10


Se oli tallennettu Deliciousiin jo 7.12.09 eli olisin voinut sen sieltäkin huomata, kun loppuvuodesta piipahdin. Enpäs huomannut. 23 asiaa -haulla, siis välilyönnillä, Google tarjosi tämän haastattelun aika kättelyssä, kun se tuolla ekalla haulla tuli vastaan myöhemmin ja mutkan kautta. Suoraan haastatteluun:
http://www.kirjakanava.fi/web/guest/video?fileId=25920

Qaiku mainitsi kurssin (ihan lopussa):
http://www.qaiku.com/channels/show/sometu/view/1de0ee557527fee0ee511de843a7b441055b621b621/

Seuraavaksi löysin kurssimme mainittuna ihan hyvässä seurassa:
http://sites.google.com/site/smaope/aineistot/esimerkkejae-sosiaalisen-median-opetuskaeytoestae
Löysin myös Avokurssin ja Kaukomielen, joten onnittelut!

Web 2.0 tuotti hauskoja löytöjä, ihan asiaa, kyllä, mutta pakko laittaa tähän uusi nappivarasto; free sunny glossy buttons!
http://www.webresourcesdepot.com/web-20-badges-collection/

(Tästä kohdasta kävin  poistamassa yhden linkin, joka ennen puoltayötä oli tosi kiva, mutta äsken, kun olin jo pistänyt tämän ulos ja avasin linkin, sinne olikin tullut seuralaishakua, joten enpä jätäkään sitä tähän. Siinä oli hienoja värijuttuja. Jos tuo ylläolevakin osoittautuu yöaikaan epäasialliseksi niin pahoittelen. Nyt se näyttää vielä olevan ihan ok ja kello on sentään noin 01.30)

Anyway, siis koska kurssiamme ei löytynyt, huvittelin noita web 2.0 värijuttuja bongaamalla, mutta se siitä sitten.Samalla sanonkin yhden kummallisuuden: en saa tageja pysymään, mikä niitä riivaa. En käsitä!

Suurin osa artikkeleista ja linkeistä oli ulkomaisia mutta suomalaisia ja Suomen web 2.0 -keskusteluja ym.  koskeviakin oli. Kuten jo Delicious-tehtävässä saattoi havaita, koulupuoli oli vahvasti edustettuna. Omaa kurssiamme en 26 ensimmäisellä sivulla huomannut, mutta saattoihan se vilahtaa ohi. Löytyipä sieltä madonlukuja ladelleen Keeninkin vierailu Suomessa parin vuoden takaa (sivulta 50!):
http://m.itviikko.fi/?page=showSingleNews&newsID=200810198

Oma blogini löytyy 23asialla aika helposti, koska se on aakkosissa alussa. Olen huomannut että Google nappaa  viimeiset sanat teksteistä  eli minulla pari kertaa, "Hyvää yötä!" Aika hassujakin kohtaamisia on tullut omien sanojen kanssa ja aiemmin kertomani kommentin lähetys -yritys kummittelee edelleen Googlessa.

Lueskelin nuo kaikki annetut artikkelit ja keskustelut, mutta tuo HelMetin Suosituksia yhteisöllisen median käytöstä oli minulle ehkä silmiä avaavin, kun lueskelin tätä sivua:
http://sosiaalinen-media-helmet.wikispaces.com/Profiilit+yhteis%C3%B6llisiss%C3%A4+palveluissa
ja tätä:
http://sosiaalinen-media-helmet.wikispaces.com/Helsingin-kaupunginkirjaston-profiilitKatselin kirjastojen You Tube -videoita ym. Olihan siellä jo vaikka mitä!

Mutta nuo itse suositukset. Valitettavasti, vai onko se nyt mitään valitettavaa, ranskalaisia viivoja en kannata vaan aika rautalangasta väännettyä mallia. Tätä ei pidä ymmärtää väärin. En kaipaa mitään nykyistä rajoittavampaa vaan ainoastaan mahdollisimman selkeään asuun saatettuna hyvän pohjan luomiseen vaikuttaneiden periaatteiden kirjaamista.  Konkreettisesti nähtävissä olevat tuotokset ovat laadukkaita monessa mielessä, vaikka aina voi tietty parantaa.

Ai minkä periaatteiden? No niiden ääneen lausumattomien, mutta jo monissa muodoissa kirjoitettujenkin ja saatavilla olevien sosiaalisen median ohjeistusten kirjastosovellusta, joiden mukaan on toimittu, vaikka osin sitä ajattelematta ja alleviivaamatta. On helpompaa, kun on jotain jonka mukaan linjataan profiilia, kun toimijoita on paljon. Jotkut ihmiset ovat sitä paitsi hukassa jos heillä ei ole ohjeistusta, jos he eivät tiedä, miten on "tarkoitus" tehdä asioita. (Kaikilla ei ole luottamusta omaan terveeseen järkeen.) Kirjaston mediketti. Esitetty versio näytti jo ihan hyvältä. Ei mitään tässä vaiheessa lisättävää.

Kiitos, palaan harsimis-, kursimis- ja suunnittelutöihin tämän jälkeen, toivottavasti alkaneella (näköjään) viikolla.

 Adalmiina

Ei kommentteja: