sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Lauantai-illan mietteitä


 Kuvassa osa Chris Chunin Fusia-korttia, 2009


Kuvan yläosassa Henning Mankellin Tulen raivo

Oikeastaan en tiedä, mitä tehdä tämän blogin kanssa nyt, kun kurssi on lopullisesti ohi. Sain tänään vihdoin "palkintoni" eli muistitikun, jolle on tallennettu yhtä ja toista. Kurssiwikissä olen ajatellut poiketa ja jotakin kirjoittaakin, mutta eipä ole kiirettä.


Olisiko ollut siistiä jättää blogi niille sijoilleen, joille se jäi tehtävien suorittamisen jälkeen? Jättää se tuhansien muiden kurssiblogien tavoin aloilleen niin kuin jätetään vanhat koulukirjat ullakolle ja käyttämättömät vajat maisemaan?  Mietin tätä vaihtoehtoa jo silloin, kun olimme 7. asiassa, Toiset ihmiset tiedonlähteenä. Tiesin jo silloin, etten haluaisi jättää blogia autioksi. Se vain tuntui ankealta vaihtoehdolta. Muuttokin tuntui turhalta. Jos tälle tontille saa jäädä niin miksi lähteä.

Web 2.0, kirjasto, kirjastot, kirjastoaineistot, lapset ja nuoret, lasten ja nuorten palvelu kirjastossa yms. tuntuivat aiheina sisältävän riittävästi näkökulmia, joita käsitellä blogissa kurssin jälkeenkin. Tuntui oikeutetulta jatkaa bloggausta kurssiblogin vakaan asialliselta perustalta, vaikkakin omille sivupoluille jo hamuten.

Poistin tänään kurssilaisten blogit tuosta oikealta...Tuntui kuin olisi purkanut itse kutomansa puseron tai kaulahuivin. Hyvästi oranssit napit. Visuaalinen vaikutelma kurssitovereiden läsnäolosta oli minulle tärkeä, mutta blogithan ovat edelleen yhden klikkauksen päässä 23asiaa.net -linkin takana. Sentimentaalinen nostalgia asettuu.

Katsotaan. Seurataan tilannetta.

Keittiöpihalla oli päivällä peipposia. Katselin niitä ikkunasta. 


Adalmiina

4 kommenttia:

nokisuu kirjoitti...

Samoja asioita olen mitteinyt ja päätin sitten jatkaa blogia ammatillisena tai jotain sinnepäin.

Olisi kiva pitää yhteyksiä sinuun ja ajattelin, että jos olet Facebookissa biin voisit ehkä etsiä minut sieltä. Ainakin Macen kavereista löytyisi :)

nokisuu kirjoitti...

Osaisnpa vielä kirjoittaa, niin se olisi aika huippua :P

Adalmiina kirjoitti...

Huomenta Kattila!

Jatketaan sitten molemmat.

Jotakin puoliammatillisen ja puolihenkilökohtaisen väliltä oma blogini on jatkossakin. Se tuntuu tällä hetkellä mukavimmalta.

Facebookiin en näillä näkymin ole liittymässä, mutta minäkin pidän sinuun mielelläni yhteyttä. Blogien lisäksi sähköposti, posti, mese ja jopa kännykkä ovat mahdollisia. Laitan sinulle kevään aikana (juuri nyt en tiedä miten mutta keksin kyllä...en tähänkään viitsi laittaa) osoitteet ja numerot.

Meillä voi olla monia kuulumisasioita vaihdettavana ja lisäksi olet ihminen, jolta uskallan kysyä neuvoa. Ja mitä kirjoittamiseen tulee niin mutkattomuudessasi ja selkeydessäsi olet juuri paras. Ehkä siihen neuvomisjuttukin on kytköksissä.

Hipsin tästä tuonne Kirjapuutarhan puolelle seuraavaksi. Raapustan jotakin Sofia-sarjasta.

Ollaan yhteydessä ja oikein, oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ja kivalle perheellesi! Niin, ja työhösi myös kaikkea hyvää.

Adalmiina

nokisuu kirjoitti...

Jostain jäin käsitykseen, että olisit jo Facebookissa, mutta kun et kert aole niin sitten muita reittejä :)

Mun työmeilihän on etu.suku ät opisto piste hel piste fi