lauantai 4. joulukuuta 2010

Lumisadelauantai

Osa Adrienne Geogheganin iloisesta Unicef-joulukortista.
Punarinta näytti päässeen näihinkin kortteihin mukaan.
Taiteilija on irlantilainen.
 Ostin nipun toistakin hänen korttiaan.

Tämän ihanan Anja Liimataisen pikku grafiikkatyön ostin häneltä tänään Naisten messuilla.
http://www.anjaliimatainen.fi/
 Ensin huomasin hänen hehkeän joulukorttinsa.

 Tässä ne ovat hetken lähekkäin.

 Kirjasto Omenassa oli tänään kaikki muut jouluaiheiset suomenkieliset kuvakirjat lainassa paitsi raamatulliset. Niitäkin on paljon jo lainattu, mutta jäljelle jääneissä oli mm. tämä Ch. Anna-Hermine Mullerin Betlehemin lapsi mukana (kuvassa oleva kappale vitriinissä). On hienoa pystyä vertailemaan saman tarinan erilaisia kuvituksia. Osa kirjoista on taideteoksia, osa ei. Tämän kirjan kuvista nautin joka joulun alla. Muun vuoden kirjat ovat joulukirjavarastossa. Vastaavaa, yhtä laajaa kuvitusten vertailua pääsee tavallisesti tekemään vain Andersenin saduista ja vastaavista klassikoista.

 Tässä toinen kirja ja toinen kuvittaja, en juuri nyt muista mikä ja kuka, mutta Unicef-nuket henkivät samaa arvokkuutta kuin kuvan seimiasetelma.


Vitriinin ylin hylly on edellisen, Lapsen oikeuksien päivän jäljiltä lähes ennallaan. Sinne on lisätty vain Laulajaisen Sininen pieni aasi. Ja edustalla näkyvä puurasiahan oli japanilaisilta kirjastovierailtamme, kuten aiemmin kerrottu.
  Japanin silloisen opetus-, kulttuuri- ja urheiluministeriön edustajien vierailusta on muistona myös yksi, ja toistaiseksi ainoa pelkästään japaninkielinen kirja, 
Tekijä Chiba, Mikio
Teoksen nimi Kaguyahime / Mikio Chiba, Kancho Oda
Julkaisutiedot Tokyo : Kodansha, cop. 2001
mutta ensi vuoden puolella japaninkielinen kokoelma kasvaa.
Kirjatilaukset on jo tehty.

 Lauantai ja lumisade.

Terveisin Adalmiina

Ei kommentteja: