sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Sadas bloggaus, jihuu!


Tervehdys! Kymmenen päivää ilman läppäriä, piuhat hukassa tai väärässä paikassa, satoja valokuvia, ja herkkä kevät vaihtunut vihreäksi kesäksi! Seuraavassa muutamia kuvamuistumia.

Löysin ihanat eläinleimasimet!

Salon koulukeskuksen pihalta. Auringossa kimaltava pyöreä taideteos näytti hienolta kukkivien puiden seurassa, mutta kuvissa se näyttää tässä seurassa liian metalliselta, joten jääköön tästä.

Nämä perhoskortit löytyivät samasta paikasta kuin leimasimetkin.

Kaunis talo Toijasta.

Valkovuokkoja ojan penkalla.

Tulviva pikku joki.

Matinkylän Raittikarnevaali poikkeuksellisesti keskellä viikkoa, keskiviikkona 19.5.2010

Raittikarnevaali alkaa jo klo 14.00, joten nuorimmat koululaiset saapuvat ensimmäisinä kotiäitien ja pikkulasten jälkeen.

Pomppulinna

Varmat vetonaulat; lisäksi mukana myös poliisiauto, paloauto ja tietysti kirjastoauto, joka on monelle pikkuiselle suuri ihmetyksen aihe.

Kirjastoauton hyllyllä

Lämmin sää ja ovet auki

Kirjastoauton hyllyssä; pidän molemmista kansista ja kirjat ovat lisäksi hyviä. Ibbotsonin kirjan päähenkilöissä on peräti kolme orpoa lastaeri perheistä (tarinaa olisi voinut hieman tiivistää serkkutyttöjen osalta); Laulajaisen lähihistoriaan sijoittuvat kirjat ovat viehättäviä! 

Pääsin kirjastoauton kyydissä vähän matkaa. Olipa mukava ensimmäinen työpäivä ja jalkakin toimi!

Tehokkaat sivupeilit

Bussipysäkin vieressä voikukkameri

Vuorenkilvet olivat kasvaneet valtavasti viikossa. Keskellä myyräntyötä.

Äiti päätti antaa Viiville ja Villelle Aira-tädiltä aikoinaan saadut kupit ja vanhat lasilautaset. Hyvä! Terveiset! Onnea!

Vanha omenapuu kukkii maalla

Tuomet Espoossa!

Kesäterveisin
Adalmiina

4 kommenttia:

clara kirjoitti...

oletpa ahkerasti kirjoittanut puhumattakaan ottanut kuvia. Paljon keväisiä kuvia! Kevät kun oli niin tosi lyhyt tänä vuonna

Adalmiina kirjoitti...

Hei Clara!

Kiitos kommentista! Haluaisin jäsentää tätä blogia oikein kunnolla, mutta katsotaan, milloin onnistaa.

Kurssin lopuilla oli puhe kuvapalveluista ja Matti sanoi, että Picasa-verkkoalbumit olisi yksi vaihtoehto. Torjuin ajatuksen silloin arvellen Flickrin olevan ainoa varteenotettava. No, sittemmin tajusin, että kaikki blogissani olevat ja sinne aikomanikin kuvat ovat jo valmiina Picasassa eli jos haluaisi julkaista ne + muita kuvia niin se olisi todella helppoa...

Meille on tullut kotiin uusikin kamera, Canon EOS 500D, jonka kuvia en ole vielä käyttänyt, mutta varmaan jatkossa. On ihmeellistä saada maisemakuvia, laajakulmasisäkuvia ja lähikuvia kukista ja pikku pörriäisistä liikkeessä yms. Rakastan silti pikkuruista kameraani. Ainoa vaan että, häpeä tunnustaa, olen ottanut ihan kaikki kuvat samoilla säädöillä, joten kannattaisi opetella ensin käyttämään ikiomaa kameraansa! Tuo uusi kamera on aika varattu - 12-vuotiaamme on innokas luontokuvaaja!

Henkilökuvia minulla olisi paljon, aika kivojakin, mutta olen niiden julkaisun suhteen superharkitseva...katsotaan nyt, mihin suuntaan tässä kallistun.

Totta, kevät vaihtui viikossa kesäksi ja nyt voi vain ihmetellä, miten nopeasti kesä etenee. Tänään kun tulin kotiin, huomasin yhden ison syreenipensaikon olevan jo täydessä kukinnassa!

Terveisin Adalmiina

Anonyymi kirjoitti...

Olet ollut ahkera bloggaaja, onnea sadanteen postaukseen :)

Adalmiina kirjoitti...

Kiitos! Nyt vasta huomasin kommenttisi, mutta anyway, ilahduin kovasti!

Hyvää kesää sinulle mace!

Toivottaa Adalmiina